Information for people from Sweden

For everything that is related to Lyme and/or Lymeland, but doesn't fit in the other forums. Speak your mind, connect, ask help, etc.
X-member
Posts: 9030
Joined: Mon 30 Jul 2007 18:18

Re: Information for people from Sweden

Post by X-member » Mon 4 Jan 2021 18:20

Nu tänker jag avrunda vad jag har skrivit om FSI-ledarens försök att "sätta dit" professor Björn Olsen utan att FSI-ledaren har minsta lilla bevis för att professor Björn Olsen har ställt en enda feldiagnos med följande klipp från från ett inlägg i FSI-ledarens egna offentliga facebookgrupp: Går kroniska sjukdomar att bota? postat den 22 december 2020 och i det första stycket så talar FSI-ledaren om Anders Tegnell och i det andra stycket om professor Björn Olsen.
Jag har dock för ett par år sedan intervjuat honom om vektorburna infektionssjukdomar och brist på tillförlitliga test. Jag kan säga att jag inte var särskilt imponerad av hans svar. Han är oerhört envis. Jag vet inte om det gynnar den stora majoriteten.

Jag är riktigt trött på besserwissers som styr detta land när det gäller viktiga hälsofrågor. Jag tror att det är dags att byta ut många av dem. Vissa gör även allt för att synas, utan att nämna några namn. De borde sköta sitt huvudsakliga uppdrag bättre istället.
Min egna kommentar: Att Anders Tegnell inte lyssnade och var envis kan mycket väl bero på att han fattade rätt så omgående att FSI-ledaren inte ens hade läst den svenska behandlingsrekommendationen för borrelios! Och om FSI-ledaren skall kunna "sätta dit" professor Björn Olsen, så måste faktiskt dom medlemmar i föreningen som anser sig vara feldiagnosticerade av professor Björn Olsen (eller av hans kollegor på CVI) anmäla läkaren till IVO.

Jag gissar även att den svenska patientföreningen FSI kommer att vara nedlagd innan året (dvs, 2021) är slut.

CVI = Centrum för Vektorburna Infektioner i Uppsala

Läs gärna även här: viewtopic.php?f=8&t=6325&start=4040#p50897 .

X-member
Posts: 9030
Joined: Mon 30 Jul 2007 18:18

Re: Information for people from Sweden

Post by X-member » Mon 4 Jan 2021 18:48

Tillägg till svaret ovan.

Nu skall jag även berätta varför jag tror att patientföreningen FSI kommer att var nedlagd innan året (dvs, 2021) är slut.

Men då måste jag backa tillbaka lite i tiden. När det hade bevisats i en debatt på svenska Dagens Medicin på facebook 2017 att Mats Reimer hade rätt och att FSI-ledaren faktiskt sprider "fake news" * då försvarade sig FSI-ledaren (bland annat) med att skryta om att hans förening hade fler medlemmar än min dåvarande borreliagrupp på facebook.

Och jag har rätt så svårt att tro att alla dessa medlemmar kommer vilja ha en föreningsledare som än idag (dvs, 2021) bevisligen ännu inte har läst den svenska behandlingsrekommendationen för borrelios. Läs mer om detta här: viewtopic.php?f=11&t=6305&start=210#p51020 .

* Det handlade då (bland annat) om att FSI-ledaren inte ens visste vilken definition av kronisk borrelios som gäller i Sverige.

Tillägg senare:

Och om medlemmarna istället försvarar FSI-ledaren fastän han bevisligen (upprepade ggr genom åren!) har "pratat i nattmössan" då kommer man bara att bevisa att professor Björn Olsen har helt rätt, dvs att detta rör sig om någon sorts sekt...

X-member
Posts: 9030
Joined: Mon 30 Jul 2007 18:18

Re: Information for people from Sweden

Post by X-member » Fri 15 Jan 2021 14:18

Detta hör ihop med föregående svar, dvs det jag skriver om att den föreningen riskerar att bli kallad för en sekt av professor Björn Olsen om dom försvarar ledaren trots att han (återigen) sprider felaktiga fakta.

I FSI-ledarens blogg nedan kan man hitta varför jag skriver just detta.

Svenska medicinska språkrör inom vektorburna infektionssjukdomar orsakar att sjuka inte får adekvat hjälp! De bör bytas ut – för folkhälsans skull!

Publicerad 22 augusti 2017.

https://newsaboutdisease.com/2017/08/22 ... ans-skull/

Ett klipp:
I övrigt har jag av medicinska företrädare (i mail) kallats för sektledare och att det jag står för inte har någon som helst evidens.

Det är förstås rent nonsens då jag kanske (?) läst fler studier än dessa mästrande bakåtsträvare har gjort tillsammans de senaste åren. De verkar enbart leva på gamla meriter och titlar. De har inte ens reflekterat över den nya vetenskap som levererats de senaste åren. Inte mer än att de påstår att den tillhör charlataner, eller saknar vetenskaplig grund. Tyvärr har de detta synsätt, och de använder en härskarteknik, som inte hör hemma inom detta område, där tusentals svårt sjuka behöver få adekvat hjälp!
Min egna kommentar: Orsaken till att professor Björn Olsen hade gett ett mailsvar som innehöll ordet "sekt" var för att två svenska patientföreningar (varav FSI var den ena) spred ut att TickPlex-testet (som är ett antikroppstest) även kan användas till att se om det rör sig om behandlingssvikt, vilket varken professor Björn Olsen eller professor Per Bjark (Norge) håller med om. Notera även att föreningsledaren kallar professor Björn Olsen för en (citat): "mästrande bakåtsträvare". Dock förstås utan att nämna hans namn, men alla fattar ju ändå vem FSI-ledaren talar om.
Last edited by X-member on Mon 18 Jan 2021 15:34, edited 1 time in total.

X-member
Posts: 9030
Joined: Mon 30 Jul 2007 18:18

Re: Information for people from Sweden

Post by X-member » Sat 16 Jan 2021 20:22

För er som inte riktigt hängde med i föregående svar.

Var någonstans i den bloggtexten bevisar FSI-ledaren att TickPlex-testet även kan användas till att se om det rör sig om behandlingssvikt?

Svar: Ingenstans!

Utan FSI-ledaren försöker istället lura folk att tro att han hade rätt, genom att skryta om hur många studier han har läst. Detta innebär att medlemmarna i den föreningen tror att han hade rätt, så att dom därmed även försvarar FSI-ledaren = en typisk sekt!

Post Reply