Information for people from Norway

For everything that is related to Lyme and/or Lymeland, but doesn't fit in the other forums. Speak your mind, connect, ask help, etc.
X-member
Posts: 8382
Joined: Mon 30 Jul 2007 18:18

Re: Information for people from Norway

Post by X-member » Sun 15 Mar 2020 17:02

Trots alla nyheter om coronaviruset så har jag ännu inte släppt den norske allmänläkaren Henrik Vogts skriverier i den norska tidningen Aftenposten.

Bieber, borreliose og falsk balanse

Publicerad 4 mars 2020.

https://www.aftenposten.no/meninger/deb ... dag-4-mars

Ett klipp:
Vitenskapelige konklusjoner og pasientens beste nås ikke ved at hvem som helst «blir enige», men ved å vektlegge beste tilgjengelige evidens.
Min egna kommentar: När man talar om "speciella borreliafall" då kan man inte "svara med" att det vetenskapliga underlaget gällande "speciella borreliafall" inte "duger" eller att den eller dom personer som framlägger det vetenskapliga underlaget inte "duger". Det sistnämnda är (i mina ögon) dessutom personangrepp. Jag undrar faktiskt istället när Henrik Vogt skall framlägga bevis för att inga "speciella borreliafall" existerar!

Och jag skulle faktiskt väldigt gärna vilja se en norsk infektionsspecialists syn på Henrik Vogts bemötande av personer som anser att det faktiskt finns "speciella borreliafall". för inte sjutton bevisar man att detta inte finns genom att hänvisa till behandlingsstudier gjorda på fall med kroniska restsymptom eller någon amerikansk "sammanfattning" gällande fall som varken lider av kronisk borrelios (den norska definitionen alltså!) eller behandlingssvikt!

X-member
Posts: 8382
Joined: Mon 30 Jul 2007 18:18

Re: Information for people from Norway

Post by X-member » Tue 17 Mar 2020 14:27

Detta hör ihop med föregående svar i detta ämne.

Christina Kennedys blogg Publicerad 2020-03-17

Korseld av tvärsäkerhet


https://www.dagensmedicin.se/blogg/chri ... rsakerhet/

Ett klipp (det är jag själv som har blåmarkerat):
Jag har lärt mig att inte tro att jag vet vad infektionsläkare tänker genom att intervjua en enda infektionsläkare, lika lite som en intervju med en journalist självklart skulle representera en hel yrkeskår. Inom varje specialistkompetens finns ett spann av övertygelser och erfarenheter.

Jag har lärt mig att det som ser bra ut kan vara motsatsen. Den som inte rapporterar några avvikelser alls bör granskas lika hårt som den som rapporterar många.
Min egna kommentar: Exakt!

X-member
Posts: 8382
Joined: Mon 30 Jul 2007 18:18

Re: Information for people from Norway

Post by X-member » Sat 11 Jul 2020 15:00

Ny type flått på fremmarsj i Nord-Europa. Jaktflåtten følger etter deg

Publicerad 11 juli 2020.

https://www.nrk.no/rogaland/ny-type-fla ... 1.15080540

Ett klipp:
En ny type flått jakter på byttet med en fart på 30 cm per sekund. Flåtten er observert på trekkfugler i Norge.

Post Reply